Acceseaza finantari nerambursabile >

< articol testimonial >    Abordeaza cu succes un plan de afacere    – cu Aida Timar

Accesarea de fonduri nerambursabile, un fel de Fata Morgana? Cine e de vina? 

Iata un subiect controversat, dar in acelasi timp de interes pentru toti cei care au o afacere si vor s-o duca la un alt nivel, sau pentru cei care vor sa-si deschida una.

Azi la BizzClub Timisoara, d-na Aida Timar, expert in finantari nerambursabile la intreprinderi mici si mijlocii, ne-a facut sa intelegem cum ar trebui sa se desfasoare intregul proces al accesarii de fonduri, cum ar trebui sa ne pregatim si ce ar trebui sa cunoastem pentru a reusi sa le accesam cu succes.

Desigur ca nu toti avem experienta sau cunostiinte privind accesarea de finantari nerambursabile, pentru unii inca pare o nebuloasa, pe de alta parte stim cu totii cata birocratie este, toti fugim de hartogarii si rapoarte, iar atunci apelam la un consultant.

Dar ce poate el sa ne ofere? Cu ce ne poate ajuta?

Consultantul e cel care te asista pe toata durata procesului de accesare, e cel care da forma proiectului tau si il imbraca astfel incat sa fie acceptat, mai plastic spus, sa fie plauzibil, credibil, vandabil ar spune unii.

Aida ne-a vorbit  din perspectiva consultantului, si a reusit sa ne arate ca prin cooperare si deschidere, precum si un plan de afaceri bun, chiar se poate.

Insa, a subliniat ca e foarte important sa fie o colaborare de ambele parti. Consultantul nu va fi niciodata expert in domeniul tau, el poate construi puzzle-ul complet, doar daca ii furnizezi toate informatiile de care are nevoie, financiare, arie geografica, perspective, etc…., metaforic vorbind, sa-i dai toate accesoriile pentru a face o tinuta completa.

Si haideti sa recunoastem, cine iti da niste bani, daca ceea ce vrei sa faci cu ei nu se justifica? Cum poti justifica, cand nu ai toate elementele?

Da, e multa birocratie si din pacate n-o putem elimina, dar sunt si multi antreprenori care desi sunt foarte buni in ceea ce fac, cand vine vorba de rapoarte financiare, etc., sunt destul de rigizi in a oferi unele informatii, ba mai mult nu le cunosc foarte bine nici ei si inteleg gresit rolul consultantului.

Cum poti fi credibil, cand tu insuti nu stii  de unde pleci si unde vrei sa ajungi? Sunt multe aspecte pe care antreprenorii le scapa, si cred ca e necesara mai multa atentie si deschidere din partea lor in acest sens, daca vor rezultate.
Nu mi-am propus sa mustruluiesc antreprenorii, sunt de apreciat cei ce vor sa se dezvolte, cei care au curaj si initiativa, vroiam doar sa subliniez un aspect mai putin discutat, iar prezentarea Aidei de astazi a reusit foarte bine sa creioneze profilul multor oameni de afaceri, ne-a facut sa constientizam ca o idee stralucita nu e suficienta fara implementare, si cat de important este  sa ai un plan strategic,  sa faci o cercetare  in ceea ce priveste concurenta cat si potentialii clienti, precum si multe alte detalii care contureaza un plan de afaceri.

Desigur ca a atins un punct sensibil, poate ca piata din Romania inca nu este suficient de matura in acest sens, mai avem multe de invatat, dar printr-o pozitionare corecta  si intelegerea pe deplin a intregului proces, poate ne vom da seama ca de la noi pleaca totul.

Multumim Aida Timar, o prezentare excelenta, care m-a facut sa reflectez, iar daca voi accesa pe viitor fonduri nerambursabile, voi sti ce am de facut.

De asemenea multumesc celor de la BizzClub, pentru sustinerea diverselor teme de educatie, privind dezvoltarea si cresterea unei afaceri cat si cea personala.

Nicoleta Simian

Copywriter SMS Media

09.03.2017, Timisoara

foto bizzclub:  www.raulmazilu.ro

 

 

 

++++++++++++++++++++++++++++++

Ai mai accesat FINANTARI NERAMBURSABILE? inainte sa platesti pentru consultanta aloca-ti cateva minute sa descoperi repede si usor daca este acum momentul tau pentru o aplicatie de succes!

Acceseaza in mod gratuit bonusul creat in special pentru tine

+++++++++++++++++++++++++++++++

Programeaza o intalnire de consultanta pentru FINANTARI NERAMBURSABILE  la tel: 0720048410 sau scrie la e-mail:  expert@FinantareAfacere.info

 

Punct de relatii cu clientii: Timisoara – Piata Traian, Bd-ul. 3 August 1919, nr. 33, sc. B, ap.13

Detalii Google maps